Kuřecí prsa na jablkách
30 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 25mililitrůOlej rostlinný
- 80gramůŠalotka
- 400gramůJablka
- 400gramůKuřecí prsa
- 160mililitrůVíno jablečné
- 2lžičkyWorcester (worcesterská omáčka)
- 60mililitrůZakysaná smetana
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
36 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa očistíme. Na másle s olejem smažíme pokrájenou šalotku, přidáme jablka (neoloupaná, bez jádřinců, nakrájená na plátky), cukr a smažíme, dokud nezačne cukr karamelizovat. Poté šalotku i jablka vyjmeme z pánve.
- 2Do karamelu vložíme kuřecí prsa a smažíme po obou stranách dozlatova. Poté k masu přilijeme víno a na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut. Během varu maso obracíme. K hotovému masu přidáme jablka s cibulí, vmícháme worcester, smetanu, sůl a pepř. Směs necháme prohřát, ale už nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.