Kuřecí prsa na jablkách

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
36 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa očistíme. Na másle s olejem smažíme pokrájenou šalotku, přidáme jablka (neoloupaná, bez jádřinců, nakrájená na plátky), cukr a smažíme, dokud nezačne cukr karamelizovat. Poté šalotku i jablka vyjmeme z pánve.
  • 2
    Do karamelu vložíme kuřecí prsa a smažíme po obou stranách dozlatova. Poté k masu přilijeme víno a na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut. Během varu maso obracíme. K hotovému masu přidáme jablka s cibulí, vmícháme worcester, smetanu, sůl a pepř. Směs necháme prohřát, ale už nevaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.