Kuřecí prsa na kysaném zelí s rajským protlakem
60 min.
Ingredience
- 200gramůKuřecí prsa
- 20gramůOlej rostlinný
- 60gramůCibule
- 300gramůZelí kysané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2špetkySůl
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa osolíme, opepříme a mírně zaprášíme paprikou. Cibuli nakrájíme na kostičky, kysané zelí překrájíme.
- 2Na 10 gramech oleje restujeme kuřecí prsa. Když jsou zlatavá, odložíme je na talíř. V hlubším rendlíku na zbylém oleji osmahneme cibuli, přidáme pokrájené zelí, zalijeme 100 ml vody a pod pokličkou dusíme. Zhruba po půl hodině přimícháme rajčatový protlak, na vrch rozložíme kuřecí maso a pod pokličkou necháme ještě asi deset minut dusit.
- 3Jako přílohu volíme vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.