Kuřecí prsa na smržích s chřestem

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
39 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smrže ponoříme do vlažné vody a necháme je hodinu nabobtnat. Chřest opláchneme pod tekoucí vodou, oloupeme, nasekáme na malé kousky. Necháme vařit vodu, osolíme, ocukrujeme, přidáme lžičku másla.
  • 2
    Chřest ponoříme do vody, povaříme 9 minut, dokud není napůl měkký. Následně jej vyjmeme a odložíme bokem. Šalotku oloupeme, nasekáme na drobné kousky. Žampiony pečlivě očistíme, nakrájíme na půlky a necháme je osmahnout na másle společně s kousky šalotky.
  • 3
    Smrže důkladně vymačkáme a přidáme je k žampionům. Maso opláchneme pod tekoucí vodou a necháme jej oschnout. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, maso na něm přibližně 9 minut smažíme. Přidáme špetku soli a pepře.
  • 4
    Dle návodu na obalu připravíme holandskou omáčku, zahustíme ji zbytkem másla. Maso společně se zeleninou položíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.