Kuřecí prsa na smržích s chřestem
100 min.
Ingredience
- 20gramůSmrže sušené
- 5mililitrůSůl
- 5mililitrůCukr krystal
- 1kusŠalotka
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyKuřecí prsa
- 250mililitrůHolandská omáčka
- 500mililitrůVoda pitná
- 160gramůMáslo čerstvé
- 0,5kilogramChřest bílý
- 0,5kilogramChřest zelený
- 0,5kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
39 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Smrže ponoříme do vlažné vody a necháme je hodinu nabobtnat. Chřest opláchneme pod tekoucí vodou, oloupeme, nasekáme na malé kousky. Necháme vařit vodu, osolíme, ocukrujeme, přidáme lžičku másla.
- 2Chřest ponoříme do vody, povaříme 9 minut, dokud není napůl měkký. Následně jej vyjmeme a odložíme bokem. Šalotku oloupeme, nasekáme na drobné kousky. Žampiony pečlivě očistíme, nakrájíme na půlky a necháme je osmahnout na másle společně s kousky šalotky.
- 3Smrže důkladně vymačkáme a přidáme je k žampionům. Maso opláchneme pod tekoucí vodou a necháme jej oschnout. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, maso na něm přibližně 9 minut smažíme. Přidáme špetku soli a pepře.
- 4Dle návodu na obalu připravíme holandskou omáčku, zahustíme ji zbytkem másla. Maso společně se zeleninou položíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.