Kuřecí prsa s fenyklem
60 min.

Ingredience
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 4kusyKuřecí prsa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
16 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 mg
Postup přípravy
- 1Fenykly očistíme, vložíme do osolené vařící vody s kapkou citronové šťávy a povaříme asi 5 minut. Vyjmeme z vody, osušíme, rozpůlíme a odstraníme zbylý tvrdý stvol.
- 2Omytá kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji maso opečeme po obou stranách doměkka. Řízky přendáme na plech vyložený pečicím papírem, na každý položíme polovinu fenyklu a přikryjeme plátkem sýru.
- 3Pokrm zapečeme v předehřáté troubě nebo pod grilem.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.