Kuřecí prsa s houbovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 40gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 80gramůCibulka jarní
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 15gramůMouka pšeničná hladká
- 180mililitrůVývar drůbeží
- 160mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme a opepříme. Bílou část cibulek nakrájíme na kolečka, očištěné žampiony nakrájíme na plátky.
- 2V pánvi na másle s olejem osmažíme po obou stranách kuřecí prsa zhruba 3 minuty, poté pánev přikryjeme poklicí a maso dusíme. V průběhu dušení maso obrátíme. Udušené maso přeložíme na talíř a udržujeme v teple.
- 3Do výpeku přidáme žampiony s cibulkami a za stálého míchání zhruba 4 minuty smažíme. Poté přimícháme mouku, zarestujeme ji a rozředíme vývarem. Na mírném plameni omáčku vaříme. Po pěti minutách zašleháme smetanu, přidáme maso a ještě povaříme. Omáčku podle chuti osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 19. 10. 2015
Kuřecí prsa s houbovou omáčkou
Různé houby máme rádi, tak je dělávám v různých úpravách. Z kuřecích prsou jsem udělala plátky, není je třeba tak dlouho připravovat. Na porci počítám většinou 120 g masa a stačí nám. Ve výpeku jsem připravila a podusila žampiony s cibulkou, ale z mouky jsem připravila zvlášť jíšku a tu rozředila vývarem a smetanou podle potřeby a nechala důkladně provařit za častého prošlehávání metličkou. Nakonec jsem přidala žampionovou směs, maso a nechala jen prohřát. Mouky jsem použila o trochu více, máme rádi více omáčky. Smetana půjde použít i 12 %, kdo chce jídlo trochu odlehčit. Z koření půjde použít i např. drcený kmín a místo jarní cibulky běžná cibule. Jídlo bylo fajn, ale nedávala bych mouku k žampionům ale na části tuku bych připravila maso + žampiony a na další části bych udělala zmíněnou jíšku. Takže za sebe postup uvedený v receptu nemůžu doporučit.