Kuřecí prsa s jablky zapečená s bramborovou kaší

65 min.
Irsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
16 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa rozkrájíme na menší plátky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, jablka oloupeme, rozkrojíme, vyřízneme jádřince a dužinu pokrájíme na srpečky, estragon posekáme na jemno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso a orestujeme. Přimícháme mrkev, estragon, podlijeme vývarem, jablečným vínem, osolíme, opepříme a vaříme zvolna přibližně 10 minut. Přidáme jablka a vaříme dalších 10 minut. Solamyl rozmícháme v trošce vody, pokrm jím zahustíme.
  • 3
    Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Kuřecí směs přendáme do pekáčku, zakryjeme bramborovou kaší, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 10 minut, až kaše na povrchu začne zlátnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.