Kuřecí prsa s jablky zapečená s bramborovou kaší
65 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 120gramůCibule
- 200gramůMrkev kořen
- 250mililitrůVývar slepičí
- 250mililitrůVíno jablečné
- 15gramůPaprika červená
- 250gramůJablka
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15gramůSolamyl
- 30mililitrůVoda pitná
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 80mililitrůMléko polotučné
- 25gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
16 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa rozkrájíme na menší plátky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, jablka oloupeme, rozkrojíme, vyřízneme jádřince a dužinu pokrájíme na srpečky, estragon posekáme na jemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso a orestujeme. Přimícháme mrkev, estragon, podlijeme vývarem, jablečným vínem, osolíme, opepříme a vaříme zvolna přibližně 10 minut. Přidáme jablka a vaříme dalších 10 minut. Solamyl rozmícháme v trošce vody, pokrm jím zahustíme.
- 3Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Kuřecí směs přendáme do pekáčku, zakryjeme bramborovou kaší, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 10 minut, až kaše na povrchu začne zlátnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.