Kuřecí prsa s křupavou zeleninou a žampiony
45 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 1kusPaprika červená
- 1kusPórek
- 5kusůŽampiony čerstvé
- 200gramůZelí čínské
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 4lžícePolévkové koření Maggi
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 5gramůSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
17 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa vypereme, osušíme a nakrájíme na nudličky nebo malé kousky. Maso necháme uležet několik hodin v marinádě. Marinované maso osmažíme na rozpáleném oleji. Pokud je marináda pro nás dostatečně tučná, olej používat nemusíme.
- 2Potom přidáme k masu nakrájenou papriku a pár minut restujeme. Do této směsi přidáme ještě nakrájený pórek, žampióny na plátky a čínské zelí, které jsme nakrájeli na nudličky. Vše smažíme, dokud zelenina není křupavá a maso měkké.
- 3Marináda: 3 žloutky, 4 lžíce oleje, 4 lžíce maggi, 2 lžíce worcesteru, 1 lžička pálivé papriky (nebo chilli), půl lžičky soli a pepř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.