Kuřecí prsa s mandlemi

60 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
51 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na kostičky, mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. Kuřecí prsa očistíme a osolíme.
  • 2
    Na 70 g másla zpěníme cibuli, zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Do vývaru vložíme kuřecí prsa a na mírném plameni dusíme doměkka. Maso vyjmeme a držíme na teple.
  • 3
    V mezičase připravíme ze 40 g másla a mouky světlou jíšku, přilijeme vývar z prsou a alespoň 15 minut povaříme. Ke konci přilijeme smetanu, citronovou šťávu, poté přecedíme. Do hotové omáčky přidáme mandle a spolu s masem necháme prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.