Kuřecí prsa s mandlemi
60 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 110gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 60gramůMandle
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
51 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kostičky, mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. Kuřecí prsa očistíme a osolíme.
- 2Na 70 g másla zpěníme cibuli, zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Do vývaru vložíme kuřecí prsa a na mírném plameni dusíme doměkka. Maso vyjmeme a držíme na teple.
- 3V mezičase připravíme ze 40 g másla a mouky světlou jíšku, přilijeme vývar z prsou a alespoň 15 minut povaříme. Ke konci přilijeme smetanu, citronovou šťávu, poté přecedíme. Do hotové omáčky přidáme mandle a spolu s masem necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.