Kuřecí prsa s meruňkovo-rybízovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 2kusyKuřecí prsa
- 60gramůRybíz červený
- 1kusMeruňky
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozkrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme a z každé strany je potřeme tenkou vrstvou sójové omáčky.
- 2Meruňku omyjeme, odstraníme z ní pecku a nakrájíme ji na malé kostičky. Z omytého rybízu odstraníme stonky.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm pečeme přibližně 3 minuty z každé strany. Pak ho vyjmeme a odložíme do tepla.
- 4Do výpeku v pánvi přilijeme trochu vody, přidáme nakrájené meruňky a rybíz a za stálého míchání je necháme změknout. Přidáme 1 lžičku medu a omáčku důkladně promícháme.
- 5Kuřecí prsa rozdělíme na servírovací talíře, doplníme je přílohou, polijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.