Kuřecí prsa s omáčkou z hroznů
45 min.
Ingredience
- 5kusůŠalotka
- 700gramůKuřecí prsa
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř bílý
- 250gramůHroznové víno
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVoda pitná
- 20gramůTymián čerstvý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 10gramůMeduňka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
17 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme šalotku najemno nakrájenou. Kuřecí prsa osušíme, podélně rozpůlíme, jemně naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a vložíme na šalotku. Zprudka opečeme ze všech stran asi 5 minut, podlijeme vínem a vodou a zakryté necháme na mírném ohni dusit 20 minut.
- 2Horké maso vyjmeme a uchováme v teple, na pánev přidáme hroznové víno a necháme 4 minuty podusit. Uvařené bobule rozmačkáme, přidáme tymián, smetanu a citronovou šťávu, krátce povaříme, osolíme, opepříme a do hotové omáčky vrátíme zpět kuřecí maso.
- 3Podáváme ozdobené lístkem meduňky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.