Kuřecí prsa s plátky pomerančů a praženými mandlemi

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
36 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsíčka omyjeme, zbavíme kostí, přepůlíme, naklepeme a osolíme. Spaříme a oloupeme mandle a potom je na suché pánvi opražíme dorůžova. Oloupeme pomeranče a nakrájíme je na silnější plátky, jádra odstraníme. Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, zalijeme suchým bílým vínem, citrónovou šťávou a svaříme na hustou omáčku, ve které nahřejeme plátky pomerančů. Vše udržujeme v teple.
  • 2
    Osolená kuřecí prsíčka vložíme na pánev s rozpáleným máslem a po každé straně je 5 minut opékáme. Opečená prsíčka přendáme na ohřáté talíře. Do výpeku nalijeme 2 lžíce vody, přisolíme, povaříme a přelijeme přes opečené maso.
  • 3
    Takto upravená prsíčka poklademe plátky pomerančů s karamelovou omáčkou a posypeme je praženými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.