Kuřecí prsa s plátky pomerančů a praženými mandlemi
45 min.
Ingredience
- 750gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMandle
- 2kusyPomeranče
- 50gramůCukr krupice
- 3lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůVíno bílé
- 120gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
36 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsíčka omyjeme, zbavíme kostí, přepůlíme, naklepeme a osolíme. Spaříme a oloupeme mandle a potom je na suché pánvi opražíme dorůžova. Oloupeme pomeranče a nakrájíme je na silnější plátky, jádra odstraníme. Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, zalijeme suchým bílým vínem, citrónovou šťávou a svaříme na hustou omáčku, ve které nahřejeme plátky pomerančů. Vše udržujeme v teple.
- 2Osolená kuřecí prsíčka vložíme na pánev s rozpáleným máslem a po každé straně je 5 minut opékáme. Opečená prsíčka přendáme na ohřáté talíře. Do výpeku nalijeme 2 lžíce vody, přisolíme, povaříme a přelijeme přes opečené maso.
- 3Takto upravená prsíčka poklademe plátky pomerančů s karamelovou omáčkou a posypeme je praženými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.