Kuřecí prsa s pomerančem a mrkví
50 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- 70gramůMáslo čerstvé
- 2kusyMrkev kořen
- 100gramůCukr krupice
- 2lžíceVoda pitná
- 2decilitryVíno portské
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaKari koření
- 1kusPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
36 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Potřeme je solí. V pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmahneme. Naskládáme je na pekáček, kde už máme rozpuštěné máslo. Na prsíčka položíme kolečka pomeranče.
- 2Do pánvičky vsypeme cukr, pokropíme vodou a stálým mícháním připravíme světlý karamel. Podlijeme vínem, dobře promícháme. Připravenou karamelovou směsí přelijeme kuřecí prsa. Omastek, na kterém se smažila kuřecí prsa, dochutíme solí, pepřem. Přidáme nastrouhanou mrkev, lžičku kari koření a vlijeme do pekáčku.
- 3Naplněný pekáček vložíme do předehřáté trouby. Při středně vysoké teplotě za občasného polévání šťávou dopečeme přibližně 20 minut.
- 4Teplé upečené prsa rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.