Kuřecí prsa s pomerančem a mrkví

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
36 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Potřeme je solí. V pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmahneme. Naskládáme je na pekáček, kde už máme rozpuštěné máslo. Na prsíčka položíme kolečka pomeranče.
  • 2
    Do pánvičky vsypeme cukr, pokropíme vodou a stálým mícháním připravíme světlý karamel. Podlijeme vínem, dobře promícháme. Připravenou karamelovou směsí přelijeme kuřecí prsa. Omastek, na kterém se smažila kuřecí prsa, dochutíme solí, pepřem. Přidáme nastrouhanou mrkev, lžičku kari koření a vlijeme do pekáčku.
  • 3
    Naplněný pekáček vložíme do předehřáté trouby. Při středně vysoké teplotě za občasného polévání šťávou dopečeme přibližně 20 minut.
  • 4
    Teplé upečené prsa rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.