Kuřecí prsa s ricottou
35 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 120gramůRicotta
- 5lžicPesto
- 20mililitrůOlej olivový
- 60gramůCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůRajčata
- 1lžíceBazalka
- 1kusVeka
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
29 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
784 mg
Cukr
684 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a do každého uděláme zářez, aby vznikla kapsa. V misce promícháme lžíci pesta s ricottou.
- 2Do zářezů v mase vložíme díl sýrové směsi a sepneme jehlou. Plněná prsa opepříme, naskládáme na rostlinným olejem vymazaný grilovací plech, masové kapsy potřeme olivovým olejem a grilujeme zhruba 16 minut, během grilování maso obrátíme.
- 3Plátky veky potřeme zbývajícím pestem a vložíme pod gril. Grilujeme dozlatova.
- 4Rajčata s cibulí a česnekem nakrájíme na kostičky, přidáme drobně nakrájenou bazalku.
- 5Maso podáváme s rajčatovou směsí a grilovanou vekou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.