Kuřecí prsa se šalotkou

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
19 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotky oloupeme, nasekáme na jemno. V míse smícháme lžíci octa a olivového oleje s medem, přidáme nakrájené šalotky, dochutíme kmínem, pepřem, důkladně promícháme.
  • 2
    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a prsa smažíme z každé strany 5 minut. Během smažení opepříme a osolíme. Smažené maso nakrájíme přes vlákna na tenké plátky, rozložíme na mísu, pokapeme připravenou šalotkovou marinádou a necháme 30 minut uležet.
  • 3
    Listový salát omyjeme, necháme okapat. Arašídy nasekáme na jemno.
  • 4
    V misce smícháme zbylý ocet, sójovou omáčku, hořčici, zbylý olej a polovinu nasekaných oříšků, dochutíme pepřem, solí. V této omáčce namočíme listy salátu, rozprostřeme je na servírovací talíře, na ně položíme plátky masa, lehce pokapeme podle chuti marinádou nebo omáčkou, posypeme zbylými nakrájenými arašídy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.