Kuřecí prsa se šalotkou
30 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžičkaMed včelí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 250gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaKmín mletý
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 2lžíceArašídy
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
19 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Šalotky oloupeme, nasekáme na jemno. V míse smícháme lžíci octa a olivového oleje s medem, přidáme nakrájené šalotky, dochutíme kmínem, pepřem, důkladně promícháme.
- 2Kuřecí prsa omyjeme, osušíme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a prsa smažíme z každé strany 5 minut. Během smažení opepříme a osolíme. Smažené maso nakrájíme přes vlákna na tenké plátky, rozložíme na mísu, pokapeme připravenou šalotkovou marinádou a necháme 30 minut uležet.
- 3Listový salát omyjeme, necháme okapat. Arašídy nasekáme na jemno.
- 4V misce smícháme zbylý ocet, sójovou omáčku, hořčici, zbylý olej a polovinu nasekaných oříšků, dochutíme pepřem, solí. V této omáčce namočíme listy salátu, rozprostřeme je na servírovací talíře, na ně položíme plátky masa, lehce pokapeme podle chuti marinádou nebo omáčkou, posypeme zbylými nakrájenými arašídy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.