Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 8stroužkůČesnek
- 50gramůHořčice Dijonská
- 2lžíceOcet vinný
- 70mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 80gramůCibulka jarní
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
763 mg
Cukr
567 mg
Postup přípravy
- 1Česnek prolisujeme a smícháme s hořčicí, vodou, rajčatovým protlakem a octem. Jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Očištěná a opláchnutá kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Maso zprudka opečeme na oleji, přidáme cibulky, teplou vodu a česnekovou směs. Vše promícháme a zahustíme smetanou, v které jsme rozšlehali Maizenu. Maso s omáčkou na mírném plameni za stálého míchání vaříme zhruba 4 minuty. Před podáváním směs osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 7. 10. 2015
Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou
Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou jsou chuťově velmi zajímavá. Protlak jsem měla domácí. Recept doporučuji, protože na něm není nic složitého a je rychle připravený a uvařený (a také rychle snědený). 😁