Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůKuřecí prsa
    • 8stroužkůČesnek
    • 50gramůHořčice Dijonská
    • 2lžíceOcet vinný
    • 70mililitrůVoda pitná
    • 40mililitrůOlej rostlinný
    • 1lžičkaSůl
    • 80gramůCibulka jarní
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 30gramůProtlak rajčatový
    • 0,5lžičkaPepř bílý
    • 0,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
763 mg
Cukr
567 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek prolisujeme a smícháme s hořčicí, vodou, rajčatovým protlakem a octem. Jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Očištěná a opláchnutá kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky.
  • 2
    Maso zprudka opečeme na oleji, přidáme cibulky, teplou vodu a česnekovou směs. Vše promícháme a zahustíme smetanou, v které jsme rozšlehali Maizenu. Maso s omáčkou na mírném plameni za stálého míchání vaříme zhruba 4 minuty. Před podáváním směs osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 7. 10. 2015
Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou
Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou jsou chuťově velmi zajímavá. Protlak jsem měla domácí. Recept doporučuji, protože na něm není nic složitého a je rychle připravený a uvařený (a také rychle snědený). 😁