Kuřecí prsa se špenátem v obalu

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
8 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
18 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve rozehřejeme troubu na 200°C. Vedle uvaříme bulgur podle návodu na sáčku.
  • 2
    Nastříháme pečící papír, 4 obdélníky (40 x 30 cm), poskládáme je na sebe a otočíme vodorovně. Střední plochu vrchniho archu potřeme olejem a poklademe čerstvým špenátem opraným a osušeným (1 šálek), posolíme, popepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na špenát položíme 1 osolené a opepřené kuřecí prso bez kůže a kostí a dáme na něj 1 bobkový list a na vše naskládáme ještě polovinu rajčat. Kratší strany archu přehneme zleva a zprava do středu a dvojitě přeložíme, aby se zcelily. Potom dvojitým překladem scelíme horní a dolní stranu, aby vznikl balíček. Takto uděláme i další 3 balíčky, které poté dáme na plech, vložíme je do trouby a pečeme asi 40 minut.
  • 3
    Hotové balíčky na talířku rozevřeme a odstraníme bobkové listy. Na každou porci přidáme kopeček bulguru a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.