Kuřecí prsa se zeleninou
30 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyRajčata
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 600gramůKuřecí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
15 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, odstraníme z ní semínka a příčně ji nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme lžíci másla, krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli, pak přidáme okurky a opět krátce smažíme. Přisypeme rajčata, směs opepříme a osolíme, promícháme, přikryjeme pokličkou a 10 minut dusíme na mírném ohni.
- 3Kuřecí prsa naporcujeme na plátky, omyjeme je, osušíme, opepříme, osolíme a potřeme tenkou vrstvou hořčice.
- 4V druhé pánvi rozehřejeme olej a zbylé máslo, a plátky masa na něm 5 minut smažíme na středním ohni. Během smažení je jednou obrátíme.
- 5Usmažené maso podáváme s dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.