Kuřecí prsa v koňaku
55 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceTymián čerstvý
- 125mililitrůVíno bílé
- 45mililitrůKoňak vaječný
- 225mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
26 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
23 g
Cukr
384 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa pokapeme citronovou šťávou a potřeme solí a pepřem. Přikryjeme a necháme cca hodinu marinovat.
- 2Poté v pekáči rozehřejeme máslo a dáme do něho kuře posypané tymiánem. Pečeme na 200 stupňů asi 30 minut. Občas kuře podlijeme vínem, aby se nám nepřichytilo.
- 3V misce smícháme zakysanou smetanu s koňakem. Potřeme ji kuře a pečeme dalších 10 až 15 minut, dokud nemáme kuře krásně měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.