Kuřecí prsíčka Markýza

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsíčka trochu naklepeme a vložíme do hrnce, kde jsme rozehřáli máslo. Přidáme plátky lanýžů a lehce orestujeme. Podlijeme vývarem, vínem Madeira, osolíme a opepříme. Hrnec přiklopíme a vaříme 10 minut. Nyní přilijeme bešamel, promícháme a ještě pár minut povaříme.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme lžíci másla a husí játra opečeme jako řízečky z obou stran.
  • 3
    Topinky z bílého chleba vyrobíme v topinkovači.
  • 4
    Na talíře položíme vždy dvě topinky, plátek kuřecích prsíček a na něj položíme řízeček z husích jater. Navrch upravíme plátky lanýžů. Vše přelijeme omáčkou z hrnce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.