Kuřecí prsíčka na medu a zázvoru
50 min.
Ingredience
- 150mililitrůDolin - Vermouth
- 40gramůCitronová šťáva
- 48gramůMed včelí
- 30gramůZázvor celý
- 12gramůStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 600gramůKuřecí prsa
- 15mililitrůOlej stolní
- 80mililitrůOmáčka sójová
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
589 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si marinádu z vermutu, citronové šťávy, medu, strouhaného zázvoru, koření, strouhanky a sójové omáčky.
- 2Maso pokrájíme na plátky a necháme 15 minut marinovat.
- 3Pečící papír nastříháme na čtverce 30x30 cm velké, pokapeme olejem.
- 4Maso přendáme na papír, posypeme sekanou petrželí a hermeticky zabalíme.
- 5Necháme péct 30 minut při 210 °C.
- 6Pečené maso ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.