Kuřecí prsíčka na zelenině
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyKuřecí prsa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10kusůŘedkvička
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi na 3 lžících rozehřátého oleje řízky opékáme po obou stranách asi 7 minut, vyjmeme je, necháme na teplém místě.
- 2Omyté ředkvičky pokrájíme na kolečka, očištěné fazolky překrojíme napůl.
- 3Oloupanou, najemno nasekanou cibuli zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme ředkvičky a fazolky, přilijeme vývar a zeleninu dusíme asi 5 minut.
- 4Opečené řízky nakrájíme šikmo na plátky a podáváme s dušenou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou špagety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.