Kuřecí prsíčka s houbami

29 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
20 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
988 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso osolíme a opepříme. Žampióny očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Cibulky omyjeme a zelené části nakrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky, bílé části nasekáme nadrobno.
  • 2
    Ve velké pánvi rozpálíme olej a jednu lžíci másla nebo tuku. Přidáme maso a pečeme z každé strany 3 minuty, do zlatohněda. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.
  • 3
    Do pánve dáme zbytek másla, žampióny a podusíme asi 3 minuty, až začnou pouštět vodu. Přilijeme vývar, víno, přidáme cibuli a vše povaříme. Opečené maso vrátíme zpátky do pánve, snížíme teplotu, pánev zakryjeme a maso 5 minut dusíme, až změkne.
  • 4
    Prsíčka upravíme na mísu a necháme v teple. Do pánve vmícháme škrob smíchaný se smetanou a zelené části cibulek. Vaříme za stálého míchání ještě asi minutu, až omáčka zhoustne.
  • 5
    Přelijeme kuřecí prsíčka na míse a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.