Kuřecí prsíčka s lusky sladkého hrášku
22 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaSůl
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůHrášek mražený
- 300gramůKuřecí prsa
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme a nasekáme na kostičky. Hnědé žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na tenké nudličky.
- 2V pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme šalotku, žampiony a dusíme 5 minut, až získají barvu.
- 3Přidáme maso a opékáme za stálého míchání 5 minut, vložíme 1 balení mražených lusků cukrového hrášku, osolíme a opepříme.
- 4Vmícháme smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme. Přidáme nasekanou petrželku, dochutíme dle potřeby a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.