Kuřecí prsíčka s paprikovými lusky
27 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceVíno bílé
- 1lžičkaSolamyl
- 0,25litrVývar drůbeží
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5kusPaprika zelená
- 0,5kusPaprika červená
- 0,5lžičkaBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
10 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
354 mg
Cukr
609 mg
Postup přípravy
- 1Maso osolíme a opepříme, papriku omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kostičky.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme olej a maso po obou stranách opečeme dozlatova, 4-5 minut z každé strany. Maso vyjmeme z pánve na mísu a uchováme teplé.
- 3Pánev dobře vytřeme ubrouskem, vlijeme do ní vývar, přidáme bazalku a povaříme. Přidáme papriku a vaříme asi 3 minuty.
- 4Škrob rozmícháme ve víně, vlijeme do pánve a za stálého míchání vaříme 2 minuty, až omáčka trochu zhoustne.
- 5Omáčkou přelijeme prsíčka na míse a ihned podáváme s rýží.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.