Kuřecí prsíčka v lístkovém těstě

50 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1710 kcal
Bílkoviny
114 g
Tuky
100 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
161 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá prsíčka bez kůže a kostí potřeme solí, pepřem a opečeme na másle po obou stranách.
  • 2
    Na másle osmahneme jemně nakrájené šalotky, žampiony a kousky jater. Přilijeme 1/16l Sherry, svaříme, osolíme a opepříme.
  • 3
    Lístkové těsto rozválíme na 4 větší placky, doprostřed položíme plátek uzeného jazyka, na něj kuřecí prsa a potřeme je směsí žampionů a jater. Těsto zabalíme a dobře uzavřeme.
  • 4
    Jednotlivé porce potřeme rozšlehaným vejcem a krátce zapečeme v troubě při 220 stupních Celsia. Teplotu po chvíli snížíme na 150 stupňů a ještě 20 minut dopékáme.
  • 5
    Podáváme s listovými saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.