Kuřecí pudink
55 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí maso vařené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 1000mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
30 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
318 mg
Cukr
245 mg
Postup přípravy
- 1Z 30g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a uvaříme kaši. Do prochladlé kaše vmícháme žloutky, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a nakonec sníh ušlehaný z bílků.
- 2Polovinu kaše nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané pudinkové formy. Do zbylé kaše zamícháme nasekané kuřecí maso (pečené nebo vařené) a nasekanou petrželku. Směs rozprostřeme do formy na kaši, formu uzavřeme a pudink vaříme v páře 30-35 minut.
- 3Můžeme podávat se špenátem nebo s rajčatovým salátem a pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.