Kuřecí pudink

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
30 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
318 mg
Cukr
245 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z 30g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a uvaříme kaši. Do prochladlé kaše vmícháme žloutky, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a nakonec sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Polovinu kaše nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané pudinkové formy. Do zbylé kaše zamícháme nasekané kuřecí maso (pečené nebo vařené) a nasekanou petrželku. Směs rozprostřeme do formy na kaši, formu uzavřeme a pudink vaříme v páře 30-35 minut.
  • 3
    Můžeme podávat se špenátem nebo s rajčatovým salátem a pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.