Kuřecí ragú s avokádovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyAvokádo
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrVíno bílé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
31 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a opečeme ze všech stran na oleji dozlatova. Přidáme očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony a krátce opečeme. Nakonec přilijeme víno, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut.
- 2Avokáda rozpůlíme a vypeckujeme. Dužinu vydlabeme lžící a v misce najemno rozmělníme vidličkou. Pyré vmícháme do nakrájeného masa spolu s citronovou šťávou a zakysanou smetanou. Necháme jen přejít varem.
- 3Podáváme s divokou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.