Kuřecí řezanka na cibuli
50 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 30gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 120gramůCibule
- 50gramůCibulka jarní
- 200gramůCibule sterilovaná
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 200gramůChléb konzumní
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
11 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na nudličky, jednu cibuli nadrobno a druhou pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. Jarní cibulku posekáme najemno.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nudličky masa, nadrobno pokrájenou cibuli, orestujeme. Zaprášíme troškou mouky, lžičkou mleté papriky, osmahneme a podlijeme vývarem. Nezapomeneme osolit a opepřit. Dusíme 15 minut, šťávu necháme téměř vyvařit a odstavíme.
- 3Na jiné pánvi na kousku másla orestujeme kroužky cibule a dáme zatím stranou.
- 4Porce masa rozdělíme na talíře, kolem dokola položíme několik malých nakládaných cibulek, povrch pokrmu posypeme jarní cibulkou, ozdobíme kroužky restované cibule. Podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.