Kuřecí řezanka na estragonu
50 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 60gramůCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 15gramůEstragon
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůOmáčka rajčatová
- 400gramůBrambory vařené
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, estragon posekáme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Přisypeme cibuli, necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a podusíme 15 minut. Nyní přilijeme rajčatovou omáčku a přisypeme velkou lžíci estragonu. Promícháme, ještě chvilku podusíme a odstavíme.
- 3Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.