Kuřecí řezanka na slanině
55 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 150gramůSlanina vepřová
- 80gramůCibule
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno červené
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůBrambory pečené
- 30mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
21 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky.
- 2Pánev necháme na ohni rozehřát, přisypeme kostičky slaniny a částečně je vyškvaříme. Jakmile pustí tuk, přisypeme cibuli a maso. Orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme plátky žampionů, podlijeme červeným burgundským vínem, armaňakem, necháme z části vyvařit a zalijeme troškou vývaru. Dusíme doměkka a tekutinu necháme téměř vyvařit.
- 3Hotový pokrm podáváme se opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.