Kuřecí řezanka na smetaně
55 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůKohoutí maso
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150mililitrůVíno bílé
- 400gramůBrambory vařené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
19 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou, kohoutí varlata odblaníme a pokrájíme na čtvrtky, žampiony na plátky, bylinky posekáme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pomoučené kostky masa a pozvolna je orestujeme. Přisypeme žampiony, varlata, lehce osmahneme, podlijeme vínem a podusíme, dokud se víno z poloviny nevyvaří. Nyní přilijeme smetanu, přisypeme bylinky, podusíme 10 minut a můžeme podávat.
- 3Jako příloha jsou vhodné vařené brabory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.