Kuřecí řezanka s rajčatovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 80gramůCibule
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150mililitrůOmáčka rajčatová
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
14 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, bylinky posekáme.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, přidáme maso, osolíme, opepříme, krátce orestujeme, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dusíme 20 minut. Nyní přilijeme smetanu, rajčatovou omáčku, posypeme bylinkami a dusíme odkryté dalších 15 až 20 minut, až se šťáva částečně odpaří a mírně zhoustne.
- 3Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.