Kuřecí řízečky v jogurtové marinádě
45 min.
Ingredience
- Marináda
- 200mililitrůJogurt bílý
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 5mililitrůŠťáva citrónová
- 2lžičkyKoření grilovací
- Příprava masa
- 400gramůKuřecí prsa
- 4gramySůl
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMouka bezlepková
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
504 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme najemno, česnek utřeme. V míse rozmícháme utřený česnek a nasekanou cibuli v bílém jogurtu. Marinádu ochutíme několika kapkami citrónové šťávy a grilovacím kořením. Směs důkladně promícháme.
- 2Kuřecí řízky propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme je a zlehka nasolíme. Nasolené plátky masa obalíme v jogurtové marinádě a necháme je v lednici marinovat 2-3 hodiny.
- 3Ve zbývající marinádě rozmícháme celé vejce, zahustíme bezlepkovou moukou a vymícháme hladké těstíčko. V něm obalíme marinované plátky kuřecích prsou tak, aby se těstíčko neodlupovalo. Obalené maso necháme ještě hodinu marinovat a následně usmažíme na oleji. Pokrm podáváme teplý s různými přílohami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 9. 2015
Kuřecí řízečky v jogurtové marinádě
Řízečky byly moc dobré. Doma mně bylo řečeno, že by takové řízky mohly jíst každý den 😁. Česnek je krásně provoněl. Doporučuji 🙂.