Kuřecí řízky na smetaně a žampionech
30 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusŠalotka
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceDolin - Vermouth
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsní maso rozdělíme na řízky, zlehka naklepeme, nakrájíme na tenké proužky, osolíme je a opepříme. V hluboké pánvi rozpustíme polovinu másla, vložíme proužky kuřete a za stálého míchání restujeme asi 5 minut, dokud maso nezměkne.
- 2Maso vyjmeme z pánve, položíme na horký talíř a udržujeme v teple.
- 3Do pánve přidáme druhou polovinu másla, šalotku nakrájenou nadrobno, na plátky nakrájené žampiony a za stálého míchání restujeme 5-10 minut.
- 4Zalijeme vermutem, přidáme smetanu a nadrobno nasekanou bazalku. Zamícháme, přidáme proužky kuřete a směs na mírném ohni prohřejeme. Již nevaříme.
- 5Podáváme s těstovinami ozdobené celými lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.