Kuřecí řízky po židovsku

70 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
41 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby namočíme nejméně na 30 minut do vody. Cibuli oloupeme, v pánvi na rozpáleném sádle (50 g) osmažíme do zlatova, přidáme scezené houby, podusíme asi 15 minut.
  • 2
    Kuřecí prsa umyjeme, osušíme, osolíme, paličkou přes potravinářskou folii naklepeme, opepříme, posypeme je moukou z obou stran. V pánvi rozpálíme olej, z obou stran maso osmažíme do zlatova.
  • 3
    Opečené řízky naskládáme na jinou pánev nebo do hrnce, přidáme scezené houby s cibulí, zalijeme vínem a pod poklici za občasného míchání dusíme 30 minut.
  • 4
    Hotové řízky stáhneme ze sporáku, necháme 10 minut pod poklicí a následně dělíme porce na talíře, které s vhodnou přílohou a plátky citronu podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.