Kuřecí řízky po židovsku
70 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 300gramůHouby sušené
- 2decilitryVíno bílé
- 2kusyCibule
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 100gramůOlej olivový
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
41 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Houby namočíme nejméně na 30 minut do vody. Cibuli oloupeme, v pánvi na rozpáleném sádle (50 g) osmažíme do zlatova, přidáme scezené houby, podusíme asi 15 minut.
- 2Kuřecí prsa umyjeme, osušíme, osolíme, paličkou přes potravinářskou folii naklepeme, opepříme, posypeme je moukou z obou stran. V pánvi rozpálíme olej, z obou stran maso osmažíme do zlatova.
- 3Opečené řízky naskládáme na jinou pánev nebo do hrnce, přidáme scezené houby s cibulí, zalijeme vínem a pod poklici za občasného míchání dusíme 30 minut.
- 4Hotové řízky stáhneme ze sporáku, necháme 10 minut pod poklicí a následně dělíme porce na talíře, které s vhodnou přílohou a plátky citronu podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.