Kuřecí řízky s brandy a zakysanou smetanou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
131 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
124 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kuřecích prsou nakrájíme řízky, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do porcelánové nebo kameninová misky. Dobře je k sobě přitlačíme, přikryjeme poklicí a dáme do ledničky marinovat minimálně na 1 hodinu.
  • 2
    Nadrobno nasekáme tymián (několik větviček si ponecháme na ozdobu).
  • 3
    Ve velkém rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme kuřecí řízky, posypeme tymiánem a zalijeme marinádou.
  • 4
    Restujeme, dokud kuře nezíská ze všech stran zlatavou barvu. Řízky během restování několikrát obrátíme.
  • 5
    Přidáme hrozinky, víno a za občasného míchání na mírném ohni dusíme 35-40 minut, dokud kuře není dostatečně měkké.
  • 6
    Zakysanou smetanu rozmícháme s koňakem, nalijeme ji na kuře a ještě chvíli zahříváme. Již nevaříme.
  • 7
    Ozdobíme větvičkami tymiánu, podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.