Kuřecí řízky s provensálským kořením
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 60mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1,5lžičkyProvensálské koření
- 250gramůStrouhanka
- 1500gramůKuře
- 50mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
51 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené kuře naporcujeme (stehna, křidla, prsa..). Porce osolíme a obalíme v hladké mouce. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme smetanu, sůl a provensálské koření. Do druhé mísy nasypeme čerstvou strouhanku. Porce z kuřete obalíme ve vaječné směsi a pak ve strouhance.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a porce kuřete při střední teplotě smažíme do zlatova. Během smažení porce obracíme, aby se propekly z každé strany. Smažíme je 15-20 minut. Jakmile jsou usmažené, dáme je na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku a pak hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.