Kuřecí řízky s provensálským kořením

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
51 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené kuře naporcujeme (stehna, křidla, prsa..). Porce osolíme a obalíme v hladké mouce. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme smetanu, sůl a provensálské koření. Do druhé mísy nasypeme čerstvou strouhanku. Porce z kuřete obalíme ve vaječné směsi a pak ve strouhance.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a porce kuřete při střední teplotě smažíme do zlatova. Během smažení porce obracíme, aby se propekly z každé strany. Smažíme je 15-20 minut. Jakmile jsou usmažené, dáme je na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku a pak hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.