Kuřecí řízky se smetanovo-bazalkovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceBazalka
- 3lžíceMouka polohrubá
- 1,5lžičkySůl mořská
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 800gramůKuřecí prsa
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 4lžíceVývar drůbeží
- 3lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
210 mg
Cukr
145 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa naporcujeme na 4 řízky a zlehka je naklepeme. Česnek oloupeme a prolisujeme, bazalkové lístky posekáme najemno.
- 2V misce promícháme mouku se solí a pepřem, v této směsí obalíme kuřecí řízky, přebytečný obal oklepeme.
- 3Na pánev dáme olej a 1 lžíci másla a rozehřejeme je, vložíme porce kuřete a za středního příkonu tepla smažíme 5-6 minut z obou stran. Osmažené porce přendáme na talíř a uložíme do tepla.
- 4Na pánev přidáme zbytek másla, rozehřejeme ho a na něm 2 minuty smažíme prolisovaný česnek. Přilijeme smetanu, drůbeží vývar a citronovou šťávu, uvedeme do varu a vaříme, až se tekutina částečně odpaří. Než omáčku dokončíme, přidáme bazalku, osolíme a opepříme.
- 5Porce kuřete servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.