Kuřecí řízky v ostré marinádě

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
490 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Takto připravené maso naložíme do marinády z 1 vejce, 2 lžic oleje, 2 lžic solamylu, 2 ks rozmačkaných stroužků česneku, malé cibule nakrájené na malé kousky, 1 lžičky hořčice, soli, koření Adamovo žebro nebo orientální, pár kapek polévkového koření maggi.
  • 3
    Do této marinády vložíme kuřecí maso a necháme uležet.
  • 4
    Když ho vyjmeme z marinády, ještě namočené obalíme ve hladké mouce.
  • 5
    Na rozehřátém oleji maso osmažíme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.