Kuřecí řízky v růžové pepřové omáčce
35 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžícePepř růžový celý
- 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20mililitrůLikér rybízový
- 1špetkaPepř cayenský
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na pánvi na 2 lžících rozehřátého másla.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na zbylém másle, podlijeme vývarem a přidáme pepř. Zvolna povaříme asi 15 minut. Potom šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody a nakonec přilijeme smetanu. Uvedeme znovu do varu a dochutíme solí, cayenským pepřem a likérem.
- 3Řízky upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.