Kuřecí řízky v žampionové omáčce
40 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 4kusyKuřecí prsa
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
23 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
842 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso jemně naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme a přeložíme na nahřáté talíře.
- 2Olej od opékání slijeme a do pánve přidáme máslo, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Vše osmažíme, zalijeme vínem, přivedeme k varu a vmícháme smetanu. Krátce povaříme.
- 3Vařící omáčku nalijeme na řízky a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.