Kuřecí řízky v zelném těstíčku
30 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 200gramůZelí kysané
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 120mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
47 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Kysané zelí slijeme a drobně pokrájíme. V míse zelí smícháme s pivem, rozšlehanými vejci, solí, pepřem a moukou v těsto podobné těstu na bramborák (je-li třeba, mouku přidáme).
- 2Kuřecí řízky osmažíme na másle, osolíme a opepříme.
- 3Do rozpáleného oleje dáme malou sběračku zelného těsta, na ni osmažený řízek, přes něj druhou sběračku těsta. Dobře těsto přitiskneme a řízky smažíme z obou stran, až je těsto zlaté.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.