Kuřecí řízky ve sněhovém těstíčku
60 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 2gramySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůSmetana sladká 12%
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceVíno bílé
- 2lžíceMléko polotučné
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
20 mg
Cukr
366 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, nakrájíme a jemně naklepeme. Potom maso osolíme a opepříme.
- 2Připravíme těstíčko, ve kterém budeme maso obalovat. Na těstíčko potřebujeme 1 celé vejce, 80 g hladké mouky, 2 lžíce vína, 2 lžíce mléka, sůl a pepř dle chuti, ze 2 bílků sníh.
- 3Maso namočíme do těstíčka a opékáme na rozpáleném oleji. Po osmažení vložíme do pekáčku nebo zapékací misky. K masu přilijeme smetanu a zvolna pečeme ve středně horké troubě, dokud smetana nezmizí a nezůstane jenom šťáva.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.