Kuřecí řízky ve vínové omáčce
40 min.
Ingredience
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceVoda pitná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
161 mg
Cukr
488 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Maso zvolna opečeme na oleji po obou stranách a vyjmeme.
- 2Do výpeku přidáme máslo, víno a 3 lžíce vody. Vše přivedeme k varu, vmícháme smetanu, na plátky nakrájené a na másle osmažené žampiony a šunku. Osolíme, opepříme a krátce podusíme.
- 3Do omáčky vložíme opečené řízky, prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.