Kuřecí rizoto se žampiony
40 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 100gramůMrkev sterilovaná
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 1000gramůKuřecí prsa
- 150gramůTuk
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 20gramůSůl
- 1500gramůRýže dušená
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
28 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, drobně nakrájíme a osmahneme s jemně nakrájenou cibulí, kterou jsme předem osmažili na tuku dorůžova.
- 2Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší plátky. Osmahneme je na másle, přidáme okapanou sterilovanou zeleninu, zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
- 3Potom přidáme kuřecí maso, přisolíme, promícháme a ještě krátce podusíme.
- 4Hotovou směs lehce promícháme s horkou udušenou rýží, rizoto upravíme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.