Kuřecí roláda s játry
90 min.
Ingredience
- 200gramůJátra vepřová
- 1kusCibule
- 1decilitrVíno bílé
- 120gramůMáslo jihočeské
- 3kusyŽemle tuková
- 2decilitryVývar z hovězích kostí
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůZázvor mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,2kilogramyKuře
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
53 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
994 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme, umyjeme a vykostíme. Maso rozložíme na alobal, pod fólií jemně naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Housku pokrájíme na kostky, zalijeme 1 dl kuřecího vývaru. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme. Žampióny také rozkrájíme na plátky, játra umyjeme, odblaníme, krájíme na větší kousky.
- 3Do pánve vložíme 100 g másla, rozehřejeme, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova, přidáme játra a opékáme, aby se zatáhla. Vlijeme vývar, zalijeme vínem, přisypeme připravené žampióny, ty také chvilku podusíme, osolíme, dopepříme, přidáme zázvor a směs odstavíme. Na jiné pánvi rozpálíme 20 g másla, rozklepneme celé vejce a za stálého míchání připravíme smaženici, kterou vmícháme do směsi v pánvi, přidáme namočené housky. Vše dobře promícháme a rozprostřeme na připravené maso, které pomocí alobalu zavineme do rolády. Do pekáče položíme nerezovou mřížku, na ni roládu, pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 minut.
- 4Upečenou roládu vyjmeme z trouby, necháme odpočinout, potom ji rozbalíme, šťávu z alobalu vlijeme do pekáče a roládu nakrájíme na úhledné porce, které pokládáme na talíře a poléváme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.