Kuřecí roládky s bílou křenovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůKuřecí prsa
    • 100gramůSalám Herkules
    • 150gramůSýr bílý jadel 38%
    • 3lžíceKřenová pasta - Krenex
    • 200mililitrůSmetana sladká 12%
    • 20gramůMouka pšeničná hladká
    • 1decilitrMléko polotučné
    • 5lžicOlej rostlinný
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 2gramySůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
20 mg
Vápník
5 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso opereme, osušíme a lehce naklepeme. Poté maso opepříme, osolíme, poklademe kolečky salámu paprikáše (nebo herkules) a sýra jadel. Takto připravené plátky srolujume do roládek a zpevníme párátky nebo nití.
  • 2
    Na rozpálený olej poklademe roládky a krátce osmahneme. Během smažení je obracíme, aby byly opečené ze všech stran. Dopékáme doměkka při nižší teplotě. Upečené maso dáme stranou pánve. Před podáváním ho nakrájíme na plátky.
  • 3
    Vzniklou šťávu zahustíme moukou (2 lžíce), osmažíme a zalijeme mlékem, tím vytvoříme omáčku, kterou ochutíme krenexem. Ještě krátce povaříme, zjemníme šlehačkou a dle chuti osolíme.
  • 4
    Touto omáčkou zaléváme maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.