Kuřecí roládky s bílou křenovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 100gramůSalám Herkules
- 150gramůSýr bílý jadel 38%
- 3lžíceKřenová pasta - Krenex
- 200mililitrůSmetana sladká 12%
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 1decilitrMléko polotučné
- 5lžicOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2gramySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
20 mg
Vápník
5 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso opereme, osušíme a lehce naklepeme. Poté maso opepříme, osolíme, poklademe kolečky salámu paprikáše (nebo herkules) a sýra jadel. Takto připravené plátky srolujume do roládek a zpevníme párátky nebo nití.
- 2Na rozpálený olej poklademe roládky a krátce osmahneme. Během smažení je obracíme, aby byly opečené ze všech stran. Dopékáme doměkka při nižší teplotě. Upečené maso dáme stranou pánve. Před podáváním ho nakrájíme na plátky.
- 3Vzniklou šťávu zahustíme moukou (2 lžíce), osmažíme a zalijeme mlékem, tím vytvoříme omáčku, kterou ochutíme krenexem. Ještě krátce povaříme, zjemníme šlehačkou a dle chuti osolíme.
- 4Touto omáčkou zaléváme maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.