Kuřecí roládky s divokým kořením
80 min.
Ingredience
- 1špetkaKoření Hubert
- 500gramůKuřecí stehna
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2gramySůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaTymián sušený
- 30gramůProtlak rajčatový
- 2kusyNové koření celé
- 3kusyPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 3kusyJalovec
- 2kusyCibule
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůMarmeláda ostružinová
- 200mililitrůVíno červené
- 2decilitryVoda pitná
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
52 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
928 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na pláty. Maso lehce naklepeme, osolíme, ochutíme kořením na divočinu nebo podobným kořením. Potom maso necháme odležet.
- 2Celá vejce rozšleháme vidličkou, osolíme a přidáme tymián. Z tohoto těsta na části rozpáleného oleje upečeme malé omelety.
- 3Omeletky dáme na plátky masa a svineme. Konce zpevníme malými špízovými jehlami, párátky nebo nití.
- 4Na zbylém oleji a másle osmahneme na větší kolečka nakrájenou cibuli. Do pekáčku na cibuli položíme maso.
- 5Potom přidáme rajský protlak a podlijeme vodou (asi 2 dcl).
- 6Pečeme přiklopené ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny.
- 7Po půl hodině maso odkryjeme a otočíme. Pečeme, dokud není maso měkké. Potom maso z pekáčku vyndáme.
- 8Vzniklou šťávu zahustíme jíškou, dochutíme ostružinovou marmeládou a ještě chvíli povaříme. Dochutíme červeným vínem.
- 9Do této omáčky vložíme zpět kuřecí rolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.