Kuřecí rolky s estragonem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
5561 kcal
Bílkoviny
143 g
Tuky
466 g
Sacharidy
165 g
Vláknina
36 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 2
    Do kuřecích prsíček uděláme nožem hluboké zářezy tak, abychom vytvořili kapsu. Do každé vložíme dvě sušená rajčata, obalíme ve dvou plátcích uzené slaniny a přichytíme párátky.
  • 3
    Kuřecí rolky krátce 2-3min po obou stranách orestujeme na lžíci rozpáleného oleje, přemístíme do trouby a pečeme cca 15min. Po vyjmutí odstraníme párátka a maso udržujeme teplé.
  • 4
    Mezitím rozpálíme gril, pórky potřeme olejem a opečeme cca 8min doměkka.
  • 5
    Do pánve vlijeme vývar a brandy a provaříme cca 3min dokud se vývar neodpaří na polovinu množství. Poté vmícháme smetanu, nasekaný estragon a zlehka vaříme další 2-3min do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem.
  • 6
    Kuřecí rolky a pórky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme snítkou čerstvého estragonu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.