Kuřecí rolky s estragonem
45 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrnekSmetana 12% (konzumní)
- 8kusůSlanina vepřová
- 8kusůRajčata sušená sterilovaná
- 2lžíceSherry brandy
- 4kusyKuřecí prsa
- 2lžíceOlej olivový
- 450gramůPórek
- 2lžíceEstragon
- 1špetkaSůl
- 1,5hrnkyVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5561 kcal
Bílkoviny
143 g
Tuky
466 g
Sacharidy
165 g
Vláknina
36 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200C.
- 2Do kuřecích prsíček uděláme nožem hluboké zářezy tak, abychom vytvořili kapsu. Do každé vložíme dvě sušená rajčata, obalíme ve dvou plátcích uzené slaniny a přichytíme párátky.
- 3Kuřecí rolky krátce 2-3min po obou stranách orestujeme na lžíci rozpáleného oleje, přemístíme do trouby a pečeme cca 15min. Po vyjmutí odstraníme párátka a maso udržujeme teplé.
- 4Mezitím rozpálíme gril, pórky potřeme olejem a opečeme cca 8min doměkka.
- 5Do pánve vlijeme vývar a brandy a provaříme cca 3min dokud se vývar neodpaří na polovinu množství. Poté vmícháme smetanu, nasekaný estragon a zlehka vaříme další 2-3min do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem.
- 6Kuřecí rolky a pórky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme snítkou čerstvého estragonu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.