Kuřecí salát s citronovou majonézou
55 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 1kusPórek
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 600gramůKuřecí prsa
- 3kusyCeler řapíkatý
- 0,5hrstPetržel - nať
- 1lžíceOřechy vlašské
- 0,5kusCitrony
- 100gramůMajonéza
- 50gramůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř cayenský
- 1kusSalát hlávkový
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
17 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
10 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, celer, petržel, pórek a cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, ochutíme solí a přivedeme k varu. Přidáme omyté kuřecí maso, částečně zakryjeme a na mírném ohni cca 15 min povaříme. Poté maso vyjmeme, necháme zchladnout a nakrájíme na kostičky.
- 2Mezitím očistíme řapíkatý celer, nakrájíme na kostky, zelenou část nasekáme najemno. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme také na kostičky. Omytou petrželku osušíme, lístky natrháme najemno. Ořechy nahrubo rozsekáme. Citron důkladně omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.
- 3Na dresink smícháme majonézu s citrónovu kůrou, 2 lžícemi šťávy a zakysanou smetanou. Dochutíme solí a cayenským pepřem. Všechny připravené suroviny na salát včetně masa promícháme a spojíme s dresinkem. Několik listů hlávkového salátu omyjeme a rozložíme do mísy. Na ně přemístíme kuřecí směs a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.